1Protekle sedmice održan je Međunarodni sajam privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma “Dani trešnje 2015.”, u organizaciji turističke zajednice Mostar Sjever. 

Ovogodišnji sajam, pod motom “Domaće je najbolje”, okupio je preko 100 izlagača, a partner događaja  je bila Republika Mađarska, uz promociju svoje najpoznatije termalne banje iz grada Harkany. Osim Mađarskih na sajmu su se, uz domaće,predstavili i izlagači iz Srbije,Crne Gore,Hrvatske i Makedonije. Sajam je otvorio federalni premijer Fadil Novalić.

U mnoštvu zanimljivih i raznolikih sadržaja općinu Tešanj na „Danima trešnje 2015“ predstavili su UG „Sehara“ i JU Muzej Tešanj. Na paviljonu koji je postavom i vizuelnim efektima privukao veliku pažnju posjetilaca, predstavljen je dio tradicije i kulturno-historijske baštine tešanjskog kraja,a u svrhu turističke promocije naše općine. Naročitu pažnju  privukle su rezbarije u drvetu te bosanske frule majstora Safeta Salkanovića iz Medakova.

 Osim pažnje koju je privukao naš paviljon, općina Tešanj je u još jednom segmentu bila u centru pažnje. U naš grad je, upravo sa sajma, stiglo još jedno značajno priznanje. Načelnik općine, mr.sci. Suad Huskić je,po kriterijima organizatora sajma, proglašen „Načelnikom godine 2015“, za postignute rezultate u razvoju lokalne zajednice.

 

 

Follow Us

Share This

Radno vrijeme

Svakim radnim danom od 07:30 do 15:30

Depandansi

-Stari grad Tešanj u ljetnom periodu/

 (sezoni svakim danom od 10:00 do 19:00) 

-Eminagića konak u ljetnom periodu/sezoni

 (svakim danom osim nedjelje od 10 do 18)

Depandansi u zimskom periodu

Po pozivu svakim danom u periodu od 10:00 do 18:00